Ocak Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
2019 yılı Gölcük Belediye Meclis Toplantısı Başkan Ellibeş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı başlangıcında konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ?değerli kardeşlerim yeni bir yıla daha girmiş bulunuyoruz. Cenab-ı Rabbim güzel ve mutlu bir yıl geçirmemiz diliyorum? dedi.

Başkan Ellibeş’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Levent Değirmenci, Kemal Kahraman, ve Belediye Meclis üyeleri hazır bulundu.

GÜNDEM MADDELERİ OYLANDI

Toplantının ilk gündem maddesinde Denetim Komisyonu Seçimi yapıldı. Komisyona Berna Abiş, Hilmiye Gövez, Hüseyin Gencer, Yonca Yılmaz ve Muharrem Aydın, oy birliği ile seçildi. Sözleşmeli personel çalıştırılması oy çokluğu ile, sözleşmeli personel ödenecek net ücret tutarın belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. Geçici işçi vizeleri ve mevsimlik işçi vizesi oy birliği ile kabul edildi. Dolu memur kadrosu derece değişikliği, memur boş kadro değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Değirmendere Topçular Mahallesi 474 Ada 1 parsel plan tadilatı teklifi komisyona havale edilmesi oy birliği ,ile kabul edildi. Türk Metal Sendikası ile Sanayi camii yaptırma için iş birliği protokolü imzalandı. Gölcük Yeni Sanayi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile ortak hizmet projesi yapılmasını oy birliği ile kabul edildi. Son gündem maddesi ise Gölcük Çiftlik Spor Kulübü Derneği ile ortak hizmet projesi gerçekleştiğini belirti. Bu projede oy birliği ile kabul edildi.

YENİ SANAYİ SİTESİNİ KISA SÜREDE TAMAMLADIK

Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yapımı tamamlanarak anahtarları teslim edilen Yeni Sanayi Sitesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Ellibeş, “Biz gerçekten devrim yaptık. Çok zor bir projenin altına imzamızı atarak işimizi yaptık. Aslında işimizi kolaylaştıran konu ise yeni sanayi çarşımızın yerinin en güzel yerde olması ve 18 ay kısa bir süre içerisinde tamamlandı. Bu günde transferler başladı. Gerçekten esnaflarımız çok ama çok heyecanlıdırlar. Çünkü kışın çamuru yazın tozu bulunmayan bir yeni sanayimiz var. Eski sanayinin tahliye edilen yerler ise kepçemiz tarafından yıkımını başlattık. Tabi ki daha taşınamayan esnaflarımız var. Bunlar için zaten söz vermiştik kolaylık sağlamak için 10 ve 15 gün süre istediler. Bizde bu süreye evet dedik. Kısa bir süre içerisinde eski sanayimiz boşaldığında ilk kazmamızı vuracağız” dedi. Dilek ve temennilerin ardından sonra toplantı son buldu.