Moloz Ve Kül Temizliği Devam Ediyor
Günlük yaşamımızda kentsel atıklarımızın, çöplerimizin düzenli olarak toplanması gerek çevre sağlığı gerekse kentsel yaşam kalitesi bakımından büyük önem arz etmekte.

Çöp toplama hizmetinde etkinlik ve verimlilik vatandaşların, günlük yaşamları içerisinde, hoş olmayan koku, görüntü ve kirlilikten kurtulmalarını sağlamakta. Bu anlamda Gölcük Belediyesi çöp toplama hizmetinin etkin ve kaliteli bir şekilde yürütülmesi için tüm gayretiyle, özverili bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

İlçede,  inşaatlardan ve ev tadilatlarından oluşan molozlar ve evsel atıklar önemli derece kentsel kirliliğe neden olmakta, Gölcük Belediyesi bünyesinde oluşturulan ekipler vasıtasıyla, moloz ve ağaç budama atıklarının toplanması hizmeti verilmekte. Bu kapsamda özellikle kış aylarında oluşan moloz ve kül atıklarının vatandaşların duyarlı davranmasıyla birlikte, ekipler tarafından titizlikle yürütülen çalışmalarla toplanması hem görsel kirliliğin , hem de kötü kokuların oluşmasına engel oluyor. Vatandaşların başvuruları dikkate alınarak, kepçe ve kamyon ile molozlar ve dallar toplanıyor. Ayrıca, kentin belli bölgelerine bırakılan bu tür atıklar belediye ekipleri tarafından periyodik olarak toplanarak, Gölcük halkının yaşam alanlarında kirliliğin en aza indirilmesi konusunda hassasiyetle çalışılıyor.