Basın Onur Günü Kutlu Olsun
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak, ?Tüm Basın çalışanlarımızın, Türk Basın tarihindeki yeri ve önemi tartışılamayan, 16 Ocak Basın Onur Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum? dedi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,16 Ocak Basın Onur Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak, “Tüm Basın çalışanlarımızın, Türk Basın tarihindeki yeri ve önemi tartışılamayan, 16 Ocak Basın Onur Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

“Cumhuriyetin Temeli 1923’te İzmit’te Atıldı”

Başkan Mehmet Ellibeş, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Atatürk, İstanbul un ileri gelen gazeteci, yazar ve aydınları ile 16 Ocak 1923 Salı günü saat 21.30 da, İzmit Kasrı-n da bir araya gelerek,17 Ocak sabahına kadar süren önemli bir toplantı gerçekleştirmiştir. Bu toplantıda birçok konu ele alınmıştır. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları, meclis içinde ve dışındaki farklı fikirleri, kurtuluş savaşımızın bir değerlendirmesini, en önemlisi ve önceliklisi ise 29 Ekim’inde ilan edilecek olan Cumhuriyet in halka anlatılmasında basına yüklenen köprü görevidir. Ulu önder Atatürk; daha sonra Türkiye basını, milletin hakiki sesi ve iradesinin meydana geldiği yer olan Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale vücuda getirecektir diyerek, basına Cumhuriyet’in korunmasında da önemli görevler ve sorumluluklar yüklemiştir. İleriyi görebilme, her zaman isabetli karalar verebilme, cesaret, çelik gibi bir irade, azim, kararlılık ve güçlü bir sorumluluk anlayışı gibi özelliklere sahip olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, daha o yıllarda basının önemli bir güç olduğunun farkındaydı.

Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm Basın çalışanlarının 16 Ocak Basın Onur Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.”