/  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
SANAT GÜNLERİ ETKİNLİĞİ KEÇE ATÖLYESİ İLE DEVAM ETTİ
Orjinal Resim

Gölcül Belediyesi, Gölcük Sanat Günleri kapsamında, unutulmaya yüz tutmuş, kültürel miras olan sanatlarla ilgili eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak; Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan keçe yapımının öğretildiği “Keçe Atölyesi” etkinliği üç gün süreyle yapıldı.

KEÇE YAPIMINI ÖĞRENDİLER

Türkiye genelinde tanınan uzman isimler Keçeci Mehmet Yılmaz ve Suna Ulucan’ın eğitim verdiği etkinliğe büyük ilgi olurken, 25 kişi katıldı. Etkinlik sonunda ise sertifikaları Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer taktim etti. Etkinliğe katılan kursiyerler keçe yapımını öğrendiklerini ifade ederken, Başkan Sezer ve eğitmenlere teşekkür ettiler. Gölcük Sanat Günleri’nin farklı sanat dalları ile ileriki aylarda da devam edileceği ifade edildi. 

BAŞKAN SEZER TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Sezer yaptığı açıklamada: “Gölcük Sanat Günleri kapsamında, unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatlarımızla ilgili eğitim çalışmalarını sürdürüyoruz. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan keçe yapımının öğretildiği “Keçe Atölyesi” etkinliği üç gün süreyle devam etti ve 25 hemşehrilerimize sertifikalarını takdim etmemizle tamamlandı.  Eğitmenler Keçeci Mehmet Yılmaz ve Suna Ulucan başta olmak üzere etkinliğe katılan hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l