/  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı´nın Kabulünün 105. Yılında Gölcük´te Anıldı
Orjinal Resim

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 105. yıl dönümünde Gölcük Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda öğrenciler tarafından sahnelenen tiyatro gösterisi ile anıldı. Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Gölcük Ömer Seyfettin Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program yoğun ilgi gördü.

 

Salon Tamamen Doldu

Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda düzenlenen anma törenine Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Duygu Yüklü Tiyatro Oyunu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende; günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy tarafından İstiklal Marşı’nın yazılma sürecini anlatan tiyatro gösterisi ile devam etti. Törende Mehmet Akif’in hayatını ve İstiklal Marşı’nın yazılması sırasında yaşananları canlandıran öğrencilerin performansı, izleyenlerden yoğun alkış aldı.

 

 

Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Törende daha sonra 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve İstiklal Marşı okuma yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert tarafından takdim edildi.

 

 

Akif ve İstiklal Marşı Resim Sergisinde

Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından törene katılanlar; resim yarışmalarında dereceye giren eserlerin yer aldığı sergiyi gezdiler.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l